Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем със стрелката на горивото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен проблем със стрелката на горивото

Колеги днес както карах извън градско при половин резервоар с бензин стрелката падна долу и светна лампата . Спрях проверих всичко и беше ок,след като отворих капачката на резервоара изфъщя доста въздух и се оправи стигна си до половината до кадето си беше. Някой знае ли от какво може да е това.
    алфа ромео 156 тс

И аз имах подобен проблем наскоро,при 15литра в резервоара,ми светна лампата на нивомера и после не иска да запали,все едно е свършило горивото,някой знае ли какво мери нивото на горивото да го сменя,за да измерва по точно....

Comment

Сваляш задните седалки и облегалката. По средата зад облегалката има един черен тас, развиваш болтовете и го махаш, след като вече е махнат ще видиш бензиновата помпа. Разкачаш куплунга и маркуча за горивото (бързата връзка). С подходящ инструмент (а ако нямаш такъв - импровизираш) развиваш гривната и изваждаш бензиновата помпа, докато развиваш гривната внимаваш да не се пукне, щото нова е 40 лв. Проверяваш дали рамото на поплавъка се движи свободно. Проверяваш и дали контактните пера на датчика за горивото са ОК и какво е общото състояние на реостата (потенциометъра), по който се движат контактните пера. Без разглабяне няма да минете .
      Last edited by dansguardian; d.m.y г., 14:12.
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Ясно,но това може да е от топлото поне аз не бях го отварял един месец резервоара защото беше пълен може и от налягането да се бърка датчика
        алфа ромео 156 тс

Comment

Не може да е от налягането в резервоара. На старият 2.0TSpark също при отвъртане на капачката на резервоара лятоска излизаха бензинови пари под налягане, но ми отчиташе коректно.

Comment

И на мен друг път ми е коректно и излизаха пак бензинови пари,но зареждахотчиталозареждахКо този път го напълних и доста време не съм го отварял.Колата беше на контакт и като го отворих изфъска доста и стрелката направо изкочи а преди тва светеше лампата дано да е от тва
            алфа ромео 156 тс

Comment

Експект дъ ънекспектед, се ла ви.

Comment

Аз имах същият проблем с предишната си кола(Фиат 1,6). Проблемът се оказа от самата капачка на резервоара(беше запушено клапанчето на самата капачка и затова правеше налягане)
                Alfa Romeo Gt 1,9 JTDm-ex,Alfa Romeo 145 1,4 TS,Alfa Romeo 159 1,9 Jtdm 150 hp.

Comment

Нова капачка ли слага или само я почисти
                  алфа ромео 156 тс

Comment

Само я почистих.Доста мръсотия имаше

Comment

Кое почисти по скоро със бензин ли или само я продуха
                      алфа ромео 156 тс

Comment

Разглобих я и я измих с вода и веро

Comment

Утре ще почистя и моята до колкото знам на самата капачка има някаква клапа
                          алфа ромео 156 тс

Comment

Доколкото аз знам тази клапа е за налягането,а иначе при мен правеше точно така както е описано от колегата.Надявам се да съм ти помогнал.

Comment

Днес я почистих няма кой знае какъв ефект ,но все пак е по добре
                              алфа ромео 156 тс

Comment

Working...
                              X